De ce să alegeţi un cuptor cu abur?
Deoarece face ca mâncarea să aibă un gust și mai bun. Aveţi la dispoziţie tot ceea ce oferă un cuptor obişnuit, plus beneficiile suplimentare ale aburului. Indiferent dacă frigeţi carne sau coaceţi pâine, trebuie doar să adăugaţi putin abur pentru a obţine preparate crocante la exterior şi pline de aromă la interior. Iată de ce un cuptor cu abur este cel mai bun:
1
Preparate mai gustoase
2
Alimente mai sănătoase
3
Simplu de folosit
Crocant, gustos şi sănătos
Cele mai bune cuptoare ușurează prepararea unor mâncaruri gustoase. Cuptoarele cu abur de la Electrolux sunt exact ca niște cuptoare obișnuite, însă au opţiunea de gătit la abur. Pur și simplu, puteţi adăuga abur la modul în care gătiţi de obicei. Aburul funcţionează în armonie cu căldura, pentru a continua să gătiţi toate reţetele dumneavoastră preferate. Carnea este mai fragedă, iar pâinea crește mai mult și vă veţi uimi oaspeţii de fiecare dată. Folosind un cuptor cu abur, puteţi găti delicat la temperaturi mai mici și într-un mod mult mai sănătos.
Miez pufos, crustă crocantă
Indiferent dacă coaceţi o prăjitură sau o pâine, doriţi să obţineţi o crustă adecvată la exterior, însă să vă bucuraţi de un aluat uşor şi pufos la interior. La un cuptor cu funcţii de abur, acest lucru este simplu. Vedeţi diferenţa dintre o pâine coaptă într-un cuptor standard şi una coaptă într-un cuptor cu abur. Coacerea într-un cuptor cu abur vă oferă umiditatea suplimentară care asigură o creştere, gust şi textură mai bune, de fiecare dată.
Prăjituri delicioase
La cuptorul PlusSteam este simplu să obţineţi prăjituri pufoase și apetisante. Umiditatea suplimentară vă ajută ca prajitura să crească, în timp ce căldura o va rumeni, făcând-o irezistibila
Cum să gătiţi cea mai bună friptură
Secretul gătirii ideale a cărnii este aburul. Pentru o friptură suculentă și gustoasă, gătiţi carnea la o temperatură redusă, cu ajutorul aburului. Vidaţi friptura și gătiţi la abur, la temperatură redusă. Astfel friptura va fi rumenită, dar și suculentă în aceeași măsură. Acelaşi lucru este valabil pentru friptura de raţă, pui, vită sau pulpă de miel, trebuie doar să adăugaţi puţin abur pentru a obţine rezultate excelente, de fiecare dată.
Cum să gătiţi în vid
Gătitul în vid este secretul bucătarilor şefi prin care obţin preparate fragede, pline de arome. Introduceţi alimentele într-o pungă sigilată în vid şi gătiţi delicat cu abur la o temperatură redusă. Este o reţetă simplă:
1. Curăţaţi, tăiaţi cubuleţe și condimentaţi alimentele;
2. Sigilaţi totul într-o pungă vidată folosind aparatul de sigilare în vid;
3. Introduceţi punga în Cuptorul CombiSteam Pro şi selectaţi funcţia de gătire în vid;
4. Serviţi o senzaţie a gustului plină de frăgezime, cu arome intense.
GAMA ELECTROLUX DE CUPTOARE CU ABUR