Buna, ce setari as putea folosi pentru coacerea cozonacului , cuptorul care il detin este eoa3454. Am incercat si coacerea fara ventilatie si cu ventilatie insa baza a ramas necoapta. Multumesc

Buna Georgiana, In principiu, pentru a coace cozonac, se poate folosi functia de incalzire „sus+jos”, la o temperatura de 170 grade Celsius, cu preincalzire. Preincalzirea este gata in momentul in care s-a atins temperatura dorita si s-a stins ledul din partea dreapta. Se poate utiliza si o combinatii de temperaturi - temperatura mai mare (170 grade) pentru 10 min , dupa care se poate scade temperatura pana pe la 160 grade , ca sa se asigure ca se face buna in interior.

Aburul este necesar la coacerea painii?

Aburul se foloseste atat in faza de dospire, pentru ca aluatul sa creasca bine, cat si in faza de coacere pentru obtinerea unui miez pufos si a unei coji crocante la paine.

cat consuma un cuptor cu abur?

Cuptorul cu abur are clasa de energie A+, el consumand 0,69kWh in modul de ventilatie si 0,89kWh in modul conventional.

Cand este necesara generarea aburului in procesul de coacere a painii? La inceput sau la final?

La inceputul procesului de preincalzire, se recomanda adaugarea unei cantitati de apa in lacasul din partea de jos a cuptorului si apasarea butonului PlusSteam. Astfel, in momentul in care aluatul este introdus in cuptor, aburul existent va ajuta aluatul sa creasca, iar in a doua parte a procesului de pregatire acesta va ajuta la obtinerea crustei crocante.

Ce cantitate de aluat se poate framanta la Assistent?

La modelele din gama standard se poate framanta pana la 1600g aluat de pizza, in timp ce la modelul din gama Electrolux Expressionist se poate framanta pana la 3300g aluat

Poti framanta aluat pentru cozonac la robotul de bucatarie Electrolux?

Robotul de bucatarie Electrolux Assistent poate fi folosit atat la malaxarea tuturor tipurilor de aluat (paine, pizza, cozonac), la amestecarea aluaturilor usoare (pandișpan, tort, chec), cat si la baterea compozitiilor spumoase (frisca, albus de ou)

La cuptorul cu abur pâinea se coace la fel de rumenă ca la un cuptor tradiţional?

Folosirea aburului la coacere ajută ca pâinea să crească mai bine, miezul fiind mai pufos, iar crusta va fi crocantă și rumenită uniform

Ce ingrediente ai adăugat în marinadă?

Marinada folosită la reţeta de cotlete de miel conţine: melasă de rodie, sare, piper, cumin, coajă de lime, zeamă de lime, busuioc uscat, cimbru, mentă, ulei de măsline și apă. Opţional se poate adăuga și ardei iute. Reţeta completă va fi postată în curând pe site-ul www.aburinbucate.ro

Cuptorul cu abur are nevoie de o instalare specială? Legatură la apă curentă?

Cuptoarele cu abur de la Electrolux au dimensiunea unor cuptoare tradiţionale, însă au opţiunea de gătit la abur. Ele necesită același tip de instalare ca un cuptor obișnuit și nu necesită conectare la apă curentă

Ce capacitate are cuptorul? Și care este consumul?

Cuptoarele cu abur au 71 litri capacitate, iar consumul variază între 0,83kw - 0,95kw în funcţie de tipul de program folosit (cu sau fără ventilaţie)

Pentru pâine, se recomandă folosirea funcţiei cu abur?

Pentru a obţine o pâine cu miez pufos și crustă crocantă este recomandat să se folosească un program cu abur ( 25% abur + 75% căldură). Acest program este valabil și pentru produsele de patiserie.

Ce garnitură recomandaţi la friptura de miel? Excelentă reţeta, și mie îmi place să gătesc cu concentrat de rodii.

Friptura de miel merge foarte bine cu sparanghel, morcovi tineri și arpagic, gătite la abur. Aceasta este o combinaţie sănătoasă, care pune în valoare gustul fripturii.

Cât costă un cuptor cu abur?

Preţul unui cuptor cu abur este în funcţie de model. Gama de cuptoare cu abur de la Electrolux cuprinde modele de cuptoare PlusSteam, HotSteam, Steam și SousVide, preţurile începând cu 1450 lei (preţ existent astăzi pe site, la unul dintre partenerii Electrolux)

Cât consumă un cuptor cu abur?

Toate cuptoarele Electrolux cu abur sunt clasa A de energie, consumul efectiv variind de la model la model. Mai multe detalii puteţi găsi pe http://www.electrolux.ro/electrocasnice/Electrocasnice-pentru-gatit/Cuptoare/

La un cuptor cu abur pot găti și normal sau pot găti doar cu abur?

Cele mai bune cuptoare ușurează preparea unor mâncăruri gustoase. Cuptoarele cu abur de la Electrolux sunt exact ca niște cuptoare obișnuite, însă au opţiunea de gătit la abur. Pur și simplu, puteţi adăuga abur la modul în care gătiţi de obicei. Aburul funcţionează în armonie cu căldura, pentru a continua să gătiţi toate reţetele dumneavoastră preferate. Carnea este mai fragedă, iar pâinea crește mai mult și vă veți uimi oaspeţii de fiecare dată. Folosind un cuptor cu abur, puteţi găti delicat la temperaturi mai mici și într-un mod mult mai sănătos.