Ne revedem în curând cu rețete noi delicioase.

Nume
Email
Sunt de acord cu termenii și condiţiile
TRIMITE

Buna, ce setari as putea folosi pentru coacerea cozonacului , cuptorul care il detin este eoa3454. Am incercat si coacerea fara ventilatie si cu ventilatie insa baza a ramas necoapta. Multumesc

Buna Georgiana, In principiu, pentru a coace cozonac, se poate folosi functia de incalzire „sus+jos”, la o temperatura de 170 grade Celsius, cu preincalzire. Preincalzirea este gata in momentul in care s-a atins temperatura dorita si s-a stins ledul din partea dreapta. Se poate utiliza si o combinatii de temperaturi - temperatura mai mare (170 grade) pentru 10 min , dupa care se poate scade temperatura pana pe la 160 grade , ca sa se asigure ca se face buna in interior.

Aburul este necesar la coacerea painii?

Aburul se foloseste atat in faza de dospire, pentru ca aluatul sa creasca bine, cat si in faza de coacere pentru obtinerea unui miez pufos si a unei coji crocante la paine.

cat consuma un cuptor cu abur?

Cuptorul cu abur are clasa de energie A+, el consumand 0,69kWh in modul de ventilatie si 0,89kWh in modul conventional.

Cand este necesara generarea aburului in procesul de coacere a painii? La inceput sau la final?

La inceputul procesului de preincalzire, se recomanda adaugarea unei cantitati de apa in lacasul din partea de jos a cuptorului si apasarea butonului PlusSteam. Astfel, in momentul in care aluatul este introdus in cuptor, aburul existent va ajuta aluatul sa creasca, iar in a doua parte a procesului de pregatire acesta va ajuta la obtinerea crustei crocante.

Ce cantitate de aluat se poate framanta la Assistent?

La modelele din gama standard se poate framanta pana la 1600g aluat de pizza, in timp ce la modelul din gama Electrolux Expressionist se poate framanta pana la 3300g aluat
Vezi toate reţetele   

Retetele Electrolux

Inspiraţi-vă și descoperiţi noi reţete pentru familia și prietenii dvs. Aflaţi secretul mâncărurilor savuroase
și a deserturilor aromate.

Inspiraţi-vă

Doar adăugaţi abur

Descoperiţi cum poate
un cuptor cu abur
să facă friptura dvs.
extra suculentă şi
cu o crustă crocantă

Aflaţi mai mult