Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Burger de vită cu ou
Ingrediente:
- 300 g de făină
- 5 g drojdie uscată
- o linguriţă de sare de mare
- o lingură de zahăr
- 6 ouă
- 30 ml ulei de măsline
- 50 ml de apă
- 5 linguri seminţe de susan
- 600 g carne tocată de vită
- 1 l apă
- 2 linguri de oţet
- 8 fâșii de bacon
- 2 linguri ulei de măsline
- sos de roșii
- maioneză
- frunze de salată
- 2 roșii tăiate felii
- 1 ceapă roșie tăiată rondele
- 3 castraveţi muraţi tăiaţi rondele
Mod de preparare:
1. Se vor pregăti chiflele pentru burgeri. Este nevoie de 300 g de făină, la care se adaugă 5 g de drojdie uscată, o linguriţă de sare de mare și o lingură de zahăr.
2. Se mixează ingredientele uscate cu ajutorul robotului de bucătărie Kitchen Assistent de la Electrolux.
3. Se adaugă, în mix, 1 ou, 30 ml de ulei de măsline și 50 ml de apă.
4. La robot se atașeză cârligul special pentru frământat și se mixează până ce ingredientele se transformă într-o cocă moale. Se acoperă recipientul cu un prosop de bumbac și se așteaptă ca aluatul să crească, în jur de 30 de minute.
5. Se modelează chiflele, apoi se ung cu ou și se presară cu susan.
6. Se bagă tava la cuptorul deja încins, pentru 35 de minute, și se setează programul special pentru copt pâine. Acum, va fi nevoie de puţină apă în recipientul special al cuptorului, pentru abur.
7. În timpul coacerii chiflelor, se modelează carnea tocată de vită. Proporţia ideală este de 80% carne macră și 20% grăsime. Se lasă carnea să se odihnească puţin la temperatura camerei.
8. Se pune un vas cu apă pe plită, la fiert și se adaugă oţet.
9. Se sparge un ou într-o cană și se creează în oala cu apă fierbinte un vârtej, cu ajutorul unui tel.
10. Se pune oul în mijlocul vârtejului și se așteaptă în jur de 2 minute și jumătate, până când va fi gata. La fel se procedează pentru ouăle poșate ale celorlalţi burgeri.
11. Se pot introduce la cuptor, preţ de 15 minute, pe funcţia de fast grill, câteva fâșii subţiri de bacon.
12. Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se prăjește carnea pentru burgeri, câte 3-4 minute pe fiecare parte.13. Se taie chiflele în două, se unge partea de jos cu sos de roșii și maioneză, se așază o frunză de salată și două fâșii de bacon, apoi chifteaua de vită, două felii de roșii, rondele de ceapă, castraveţi muraţi și oul poșat. Se pune deasupra și cealaltă jumătate a chiflei.

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere