Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Cheesecake cu fructe de pădure
Ingrediente:
250 g biscuiţi cu lapte şi cereale
150 g unt topit
500 g brânză ricotta
250 g mascarpone
coaja rasă de la o portocală
coaja rasă şi sucul de la o lămâie
3 ouă mari, ecologice
180 g smântână acră
150 g zahăr
Pentru topping:
300 g fructe de pădure congelate (sau proaspete dacă aveţi)
50 g de zahăr
Pentru glazură:
240 g smântână acră
4 linguri de zahăr
zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Măcinaţi biscuiţii şi amestecaţi-i bine cu untul topit, apoi pregătiţi tava: să fie rotundă, cu un diametru de 24 de centimetri şi neapărat să aibă fundul detaşabil. Ungeţi-o bine cu unt, apoi tapetaţi-o cu un strat uniform de biscuiţi şi lăsaţi-o să se odihnească deoparte vreo 20 de minute. Între timp, pregătiţi crema de brânză. Cu ajutorul Asistentului de la Electrolux amestecati ricotta cu mascarpone, zahărul şi coaja rasă de lămâie şi portocală până obţineţi o consistenţă cremoasă. Încorporaţi pe rând ouăle, apoi smântâna şi zeama de lămâie. Turnaţi compoziţia în tavă, peste blatul cuminte din biscuiţi şi uitaţi de ea în cuptorul Combie Steam pentru 75 de minute. Folositi programul cu 25 la suta abur la 180 de grade Celsius.

Scoateţi prăjitura şi lăsaţi-o să se răcească un sfert de ceas, iar în acest timp, pregătiţi glazura acrişoară. E simplu de tot! Amestecaţi smântâna cu zahărul şi zeama de lămâie şi turnaţi-o deasupra cheesecake-ului. Mai băgaţi tava la cuptor pentru încă 20 de minute. Opriţi apoi cuptorul şi lăsaţi-o să se răcească înăutru, cu uşa deschisă. Când s-a răcit de tot, băgaţi-o la frigider şi nu vă mai gândiţi la ea până a doua zi dimineaţă. Dacă nu mai aveţi răbdare, trebuie să ştiţi că e nevoie de minimum 3 ore petrecute la rece înainte de a fi savurată.

După atâta aşteptare o puteţi scoate din frigider şi o puteţi devora înnobilată cu sosul de fructe de pădure!

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere