Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Chifle cu gălbiori
Ingrediente:
- 400 g făină
- 1 ou
- puţină sare de mare
- 10 g de praf de copt
- 2-3 linguri de mac
- piper
- 1 ceapă
- ulei de măsline
- 250 ml de lapte bătut
- 150 g de gălbiori proaspeţi
Mod de preparare:
Primul pas este sa curăţaţi şi să tocaţi ceapa.
Apoi tăiaţi mărunt gălbiorii.
Sotaţi ceapa preţ de 1 minut în ulei de măsline şi adăugaţi peste ciupercile mărunţite.
Asezonaţi cu sare şi piper şi lasaţi aromele să se întrepatrundă la foc mediu înca 5-6 minute. Amestecati făina cu praful de copt şi sarea, adaugaţi laptele bătut, puţin ulei de măsline şi gălbiorii sotaţi. Frământaţi uşor.
Presăraţi faină pe blatul de lucru şi rulaţi aluatul.
Tăiaţi-l în 8 părţi egale şi formaţi chifle.
Ungeţi-le cu ou bătut şi presăraţi mac deasupra.Inainte de a le băga în cuptor, crestaţi-le uşor cu un cuţit.
Folosiţi programul special al cuptorului Electrolux pentru coacerea pâinii.
După 35 de minute, le puteţi scoate şi savura.
Poftă bună!

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere