Mod de preparare:
Chifle
1. Se pun toate ingredientele în robotul Electrolux Assistent și se frământă pentru 1-2 minute, la viteza 3. Se va obţine o cocă ușor moale și elastică.
2. Se toarnă 150 ml apă în spaţiul special din interiorul cavităţii cuptorului PlusSteam. Se selectează temperatura de 180 grade, programul coacere cu abur, se apasă butonul de PlusSteam și se pornește cuptorul.
3. Se pudrează blatul de lucru și mâinile cu făină. Se rulează coca și apoi se taie în 8 părţi, relativ egale.
4. Se formează chifle, care apoi se străpung cu degetul pudrat cu făină. Se rotește ușor degetul în cocă pentru a forma o gaură în centrul chiflei.
5. Se așază chiflele în tava cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară susan și mac deasupra.
6. Se bagă la cuptor, pe al treilea raft, pentru 18 minute.
7. Se scot de la cuptor și se lasă să se răcorească înainte de a fi folosite pentru a se face sandwich-uri sau burggeri.
Mod de preparare - Sandwich cu ton
1. Cu ajutorul unei furculiţe, se amestecă tonul cu zeama și coaja de lămâie, cu ceapa, caperele, pătrunjelul, uleiul de măsline. Se adaugă sare și piper după gust.
2. Se taie chifla în două și se pune pe o jumătate pasta de ton, felii de ou, felii de roșie și frunzele de salată, iar pe cealaltă jumătate doar pasta de ton.
3. Se reunesc cele 2 jumătăţi.
Mod de preparare - Sandwich cu Somon afumat
1. Se amestecă ricotta cu mărarul și chives. Se adaugă zeama de lămâie, sare și piper după gust.
2. Se taie chifla în două și se pune pe o jumătate pasta de brânză, felii de somon, felii de roșie și frunzele de salată, iar pe cealaltă jumătate doar pasta de brânză.
3. Se reunesc cele 2 jumătăţi.
Mod de preparare - Sandwich vegetarian
1. Se cumpără hummus gata preparat sau se poate prepara în casă din: 1 conservă de năut boabe, 3 căţei de usturoi, 2 linguri tahina, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, ¼ linguriţă chimion, 5 linguri de ulei de măsline. Se amestecă toate cu un blender puternic. Se adaugă sare după gust. În cazul în care compoziţia este prea fermă, se mai poate adăuga apă sau zeamă de la conserva de năut.
2. Se curăţă morcovul și se dă pe răzătoare. Se adaugă usturoiul pisat și tahina, apoi sare, piper și lămâie după gust.
3. Se taie chifla în două și se pune pe o jumătate hummus-ul, salata de morcov, se presară nuca tăiată mărunt. Se adaugă ridichea feliată și frunzele de salată. Pe cealaltă jumătate de chiflă se pune doar hummus.
4. Se reunesc cele 2 jumătăţi.
Mod de preparare - Sandwich cu pui
1. Se feliază pieptul de pui, în felii subţiri.
2. Se coace căpăţâna de usturoi la cuptor, în coajă, după care se curăţă de coajă.
3. Se amestecă bine o lingură de muștar cu usturoiul copt și cu o linguriţă de ulei, până se obţine o pastă omogenă.
4. Se taie chifla în două și se pune pe o jumătate pasta de muștar, felii de piept de pui, felii de roșii, feliile de castravete acru și frunzele de salată. Pe cealaltă jumătate de chiflă se pune doar pasta de muștar.
5. Se reunesc cele 2 jumătăţi.