Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Cotlete de miel marinate în melasă de rodii, gătite la abur
Ingrediente:
(pentru 2 porţii)

500g cotlete de miel
50 ml melasă de rodii
150 ml apă
jumătate de limetă
1 linguriţă de cumin
1 linguriţă de cimbru
1 linguriţă de busuioc uscat
30 ml ulei de măsline
2 crenguţe de mentă
sare de mare
piper negru proaspăt râșnit
opţional, 1 ardei iute
6 fire de sparanghel verde
4 baby morcovi
Mod de preparare:
Pentru friptură
1. Se amestecă într-un bol melasa de rodii, apa, sucul și coaja rasă de la jumătatea de limetă, cuminul, cimbrul, busuiocul, menta, sarea, piperul, uleiul de măsline și ardeii iuţi.
2. Se adaugă cotletele de miel în bol, amestecaţi bine totul și lăsaţi carnea la marinat cel puţin 3 ore.
3. Se încing câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se rumenesc cotletele câte 30 de secunde pe fiecare parte.
4. Se așază într-o tavă cotletele de miel, sparanghelul și se toarnă o parte din marinadă deasupra.
4. Se introduce tava la cuptor pe raftul al treilea.
5. Se setează cuptorul la temperatura de 190 de grade Celsius pe funcţia cu 25% abur.
6. Se lasă tava pentru 6-7 de minute la cuptor.

Pentru garnitură
1. Se spală morcovul și sparanghelul
2. Se ung cu puţin ulei de măsline, se dau cu sare și piper
3. Se pun pe grătarul cuptorului
4. Se setează cuptorul la funcţia 100% abur
5. Se introduce grătarul în cuptor pentru 30 minute la 96 grade

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere