Ne revedem în curând cu rețete noi delicioase.


Cozonac cu nucă
Ingrediente:
Pentru 2 cozonaci mari:
1 kilogram de făină cernută
20 g de drojdie uscată
5 ouă
1 gălbenuș
150 g unt topit
400 ml lapte călduţ
300 g zahăr
coaja rasă de la 2 portocale
1 linguriţă de sare
Pentru umplutură:
400 g miez de nucă măcinat
300 ml lapte
100 g zahăr
3-4 linguri de cacao
2-3 linguri de scorţișoară
esenţă de rom
Mod de preparare:
Primul pas este să cerneţi cu dragoste și răbdare toată făina într-un bol. Amestecati-o cu drojdia uscata si putina sare.

În bolul Asistentului de la Electrolux adăugaţi cele 3 ouă, 150gr de zahăr și semintele batonului de vanilie. Mixati ingredientele la viteza maxima pana obtineti o compozitie omogena si albicioasa. Turnati ouale batute în bolul cu făină. La fel procedaţi și cu untul topit. Pentru un plus de aromă, adăugaţi coaja rasă de lămâie. Puneti aluatul la framantat in Asistentul de la Electrolux, adaugand treptat cate putin din laptele caldut. In 10 minute va fi gata pentru dospit. Acoperiti bolul cu un prosop din bumbac si bagati-l in cuptorul Combie Steam pe functia speciala pentru dospit. Va petrece 30 de minute la 40 de grade Celsius si isi va dubla volumul cu ajutorul aburului.

Aveţi suficient timp să pregătiţi și crema cu aromă de copilărie. Măcinaţi miezul de nucă și înfierbântaţi laptele în care aţi adăugat zahăr, esenţă de rom și cacao. Opăriţi miezul de nucă și amestecaţi totul. E gata! Atât de simplu a fost!

Ungeţi o suprafaţă de lucru cu puţin ulei vegetal și turnaţi aluatul dolofan de cozonac. Împărţiţi-l în 2 părţi egale și întindeţi 2 dreptunghiuri de aluat. Înnobilaţi-le cu un strat generos de cremă de nucă și rulaţi-le. Nu vă mai rămâne decât să răsuciţi rulourile și să le așezaţi cozonacul la odihnă într-o tăva pentru copt.

Ungeţi cozonacul cu gălbenuș și aveţi răbdare să crească mai mare decât culcușul, apoi uitaţi de el 50 de ninute la cuptor la 180 de grade Celsius, pe functia speciala de copt paine a cuptorului Combie Steam.

Aţi făcut o treabă minunată! Cozonacii pufoși cu gust de copilărie sunt gata!

Ofertă specială!

Îţi poţi comanda voucherul tău de reducere în timpul transmisiei live și 30 minute după încheierea acesteia.