Ne revedem miercuri, 27 septembrie, de la ora 20, LIVE cu o nouă rețeta "Banana bread cu ciocolată"


Croissante pufoase făcute acasă
Ingrediente:
500 g făină
10 g de sare
50 g zahăr
300 ml lapte
17 g de drojdie proaspătă
300 g de unt
Mod de preparare:
După ce toate ingredientele, cu excepţia untului, s-au odihnit la temperatura camerei, frământaţi aluatul în Asistentul de la Electrolux. Amestecaţi făina cu sarea şi zahărul. Dizolvaţi drojdia în lapte şi apoi turnaţi laptele puţin câte puţin, în timp ce Asistentul îşi face treaba. În mai puţin de 3 minute aluatul va fi gata. Introduceţi coca la frigider pentru 20 de minute şi apoi în cuptorul Combie Steam pentru 30 de minute pe programul special de dospire. Băgaţi aluatul din nou la frigider pentru 30 de minute. Intre timp introduceţi untul într-o pungă din plastic şi aplatizaţi-l cu ajutorul unui sucitor. Întindeţi ţi aluatul într-o foaie de două ori mai mare decât suprafaţa pungii. Aşezaţi untul pe unul dintre capete şi împăturiţi aluatul. Întideţi-l din nou într-un dreptunghi cu lungimea de trei ori mai mare decât lăţimea. Împăturiţi aluatul în 3 şi întindeţi din nou până obţineţi dimensiunile anterioare. Împăturiţi din nou în 3 şi introduceţi aluatul pentru o oră la frigider. După o oră repetaţi operaţiunea. Aluatul trebuie să treacă în total prin 6 împăturiri succesive şi saşe ore petrecute la frigider. La final întindeţi o foaie cu grosimea de jumătate de centimetru. Tăiaţi aluatul sub formă de trapeze cu baza mult mai lată decât latura paralelă şi rulaţi croissantele. Aşezaţi-le într-o tavă aşternută cu hârtie de copt şi bagaţi-le în cuptor pe funcţia Plus Steam, pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.

Poftă bună!

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere