Ne revedem în curând cu rețete noi delicioase. Sărbători fericite!


Dacquoise cu crema de patiserie si fructe
Ingrediente:
Dacquoise cu nuca de cocos:
 100g migdale pudra
 30g faina alba
 90g zahar pudra
 1g sare
 90g nuca de cocos maruntita
 150g albus
 100g zahar granulat
 Zahar pudra pentru presarat deasupra.

Crema de patiserie
 300ml lapte
 1 pastaie de vanilie
 60g galbenus
 100g zahar alb
 30g amidon
 1 praf de sare
 3g gelatina + 15ml apa rece
 150ml smantana, batuta bine
Mod de preparare:
Dacquoise cu nuca de cocos:
1. Cerneti migdalele pudra, faina alba, sarea si zaharul pudra intr-un bol.
2. Mixati albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul granulat si mixati pana obtineti o bezea ferma.
3. Incorporati cu spatula ingredientele uscate, alternand cu nuca de cocos maruntita.
4. Puneti intr-un pos si formati un disc de blat intr-un inel de 20-22cm diametru, uns cu unt in prealabil.
5. Presarati cu zahar pudra si coaceti la 165C pentru 20-25 minute sau pana obtineti un blat cu o crusta crocanta.
6. Lasati la racit.

Dacquoise este un blat usor crocant la exterior, pufos la interior, iar pentru a obtine aceasta textura este important sa omogenizam cu grija ingredientele, incercand sa pastram aerul in bezea. Pudram cu zahar inainte de coacere tocmai pentru a obtine o crusta mai buna.

Crema de patiserie
1. Hidratati gelatina.
2. Incalziti laptele cu pastaia de vanilie. Infuzati 10 minute acoperit cu folie alimentara.
3. Amestecati galbenusul cu zaharul, apoi adaugati amidonul.
4. Turnati in fir subtire laptele fierbinte, apoi intoarceti pe foc si gatiti pana se ingroase plus inca 1 minut.
5. Luati de pe foc si adaugati gelatina, apoi acoperiti cu folie si lasati sa se raceasca complet.
6. Cand s-a racit, remixati crema pentru a deveni cremoasa.
7. Incorporati smantana batuta bine, apoi puneti in pos si posati peste dacquoise.
8. Acoperiti imediat cu fructe proaspete si finisati cu zahar pudra.

Crema de patiserie este una dintre cremele de baza ale cofetariei datorita versatilitatii ei. Puteti adauga pasta de fistic, ciocolata topita ori coaja de citrice si obtineti o cu totul alta aroma. La final folositi fructele preferate pentru a finisa prajitura!

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere