Ne revedem miercuri, 27 septembrie, de la ora 20, LIVE cu o nouă rețeta "Banana bread cu ciocolată"


File de strut
Ingrediente:
• File de strut
• Ulei vegetal
• 50 g unt (pentru file)
• Plate aromatice
• 2 catei usturoi
• 1 kg cartofi in coaja
• Unt (in functie de preferinte, pentru piure)
• 3 galbenusuri
• 20 ml apa
• 200 g unt (pentru sos)
• Foi de dafin
• Nucsoara
• Sare mare/piper proaspat zdrobit
Mod de preparare:
In tigaia bine incinsa, puneti 20ml de ulei vegetal pentru prajit
• Cand uleiul e fierbinte, asezati carnea in tigaia incinsa si prajiti-o pe fiecare latura timp de 1,5 minute, fara a o misca sau verifica
• La foc mediu, adaugati 50 de g unt, plante aromatice si usturoi zdrobit grosier (cand untul spumeaza)
• Continuati gatirea pana la gradul de patrundere dorit, intorcand carnea la fiecare 15- 20 de secunde, acoperind-o incontinuu cu unt topit
• Lasati carnea sa se odihneasca minimum jumatate din timpul de gatire, apoi condimentati cu sare de mare si piper proaspat zdrobit

Piure:
Se fierb cartofii in coaja, se curata si de zdrobesc cu unt sau salvie (optional). Se condimenteaza cu sare, dupa gust.

Sos:
Se emulsioneaza 3 galbenusuri cu 20 ml de apa (folosind blenderul pentru imersiune). Topiti apoi 200 g unt, impreuna cu o salota mica, taiata marunt si o foaie de dafin. Strecurati, apoi turnati untul fierbinte treptat peste galbenusuri, in timp ce blenduiti. Galbenusurile se vor gati de la caldura reziduala. Sosul se strecoara si se condimenteaza cu lime si nucsoara, apoi cu sare si piper alb.

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere