Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Gogosi Glazurate
Ingrediente:
Gogosi:
20g drojdie proaspata
110ml lapte gras
3 oua intregi
2 galbenusuri
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita coaja de lamaie
70g zahar alb
500g faina alba, cernuta
3g sare

Glazura:
1. Ciocolata neagra topita
2. Ciocolata alba topita
3. 100g zahar pudra + 2 linguri zeama lamaie + 1 lingurita coaja de lamaie
4. 100g zahar pudra + 2 linguri piure de capsune
5. Bombonele colorate
Mod de preparare:
1. Combinati drojdia si laptele intr-un bol.
2. In alt bol, mixati ouale intregi, galbenusul, vanilia, coaja de lamaie si zaharul alb.
3. Adaugati drojdia si laptele, apoi incorporati faina si sarea.
4. Framantati pana obtineti un aluat omogen.
5. Lasati aluatul la crescut pentru 30 minute apoi intindeti o foaie si decupati cercuri mari urmate de cercuri mai mici pentru a le da forma de gogoasa Americana, cu o gaura in centru.
6. Puneti fiecare gogoasa decupata pe un patrat de hartie de copt si lasati la crescut pentru alte 30-40 minute.
7. Incalziti 2-3 cani de ulei intr-un vas.
8. Dati drumul fiecarei gogosi in uleiul fierbinte si prajiti pana devin aurii.
9. Scoateti pe prosoape de hartie.

Trucuri pentru reusita retetei:

- pentru a grabi dospirea, tineti aluatul in cuptorul Electrolux la 30°C
- intindeti aluatul la o grosime intre 1 si 1,5cm
- dospiti gogosile si dupa formare pentru a obtine volum maxim in timpul coacerii
- folosindu-va de fructe proaspete intens colorate si aromate sau sucuri naturale, puteti realiza o varietate de glazuri

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere