Ne revedem în curând cu rețete noi delicioase. Sărbători fericite!


Lava cake
Ingrediente:
Pentru aluat:

50g ciocolata neagra, topita
150g unt (82% grasime)
3 oua intregi
4 galbenusuri
45g faina
45g cacao
150g zahar pudra
1 praf de sare
1 lingurita vanilie

Pentru ornat:

zahar pudra
fructe proaspete
inghetata
Mod de preparare:
1. Topiti untul intr-un vas, apoi transferati intr-un bol. Adaugati ciocolata si omogenizati.
2. Incorporati ouale, unul cate unul, apoi galbenusul si vanilia.
3. Cerneti in bol faina, sarea si cacao, plus zaharul pudra. Omogenizati.
4. Turnati in forme individuale unse cu unt si tapetate cu cacao.
5. Coaceti intre 8 si 12 minute. Sunt gata cand centrul ramane inca lichid iar marginile arata coapte.
6. Intoarceti cat sunt calde pe un platou de servire si finisati cu zahar pudra si fructe proaspete sau o cupa de inghetata.

Puteti realiza si pastra aluatul la frigider pana la 2 zile inainte de a-l coace.
Secretul unui lava cake reusit este coptul - se coace intr-atat cat centrul sa ramana lichid. Nu dureaza mai mult de 12 minute la 180C, in cuptorul deja preincalzit.
Scoateti prajiturile din forme cat sunt calde. In caz contrar, caldura reziduala continua sa le gateasca si nu vor mai fi lichide in centru.

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere