Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Melci cu scortisoara
Ingrediente:
Aluat:
15g drojdie proaspata
150ml lapte caldut
50g smantana grasa
1 lingurita extract de vanilie
3 oua intregi
50g zahar alb
550g faina alba, cernuta
½ lingurita sare
80g unt, temperatura camerei

Umplutura:
100g zahar brun
50g zahar alb
1 ½ lingurite scortisoara
70g unt, topit

Topping:
100g zahar pudra
150g crema de branza
50g unt, temperatura camerei
1 lingurita extract de vanilie
1 mana de miez de nuca, tocat
Mod de preparare:
Aluat:
1. Amestecati laptele caldut cu drojdia proaspata, apoi adaugati smantana grasa, vanilia, ouale si zaharul.
2. Incorporati faina si framantati pana obtineti un aluat omogen, elastic.
3. Adaugati treptat untul la temperatura camerei.
4. Lasati aluatul la crescut pentru 30 minute.

Umplutura:
1. Amestecati zaharul brun, cel alb si scortisoara intr-un bol.
2. Intindeti aluatul intr-o foaie subtire.
3. Intindeti deasupra untul topit apoi presarati cu scortisoara si zahar.
4. Rulati strans apoi taiati felii de aluat si asezati-le in tava pregatita.
5. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul apoi coaceti la 180C pentru 30-35 minute.
6. Lasati la racit in tava.

Topping:
1. Mixati crema de branza cu untul si zaharul pudra plus vanilia intr-un bol.
2. Intindeti crema peste melcii copti apoi presarati cu nuci.

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere