Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Mini quiche-uri cu bacon, somon și roșii uscate
Ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
250 g de faina
125 g unt
un galbenus
sare
50 ml apa/ 50 ml suc de rosii
busuioc verde proaspat tocat (pentru quiche-ul cu rosii uscate)

Ingrediente umplutura:
200 ml lapte
200 ml smantana pentru gatit
2 oua
1 galbenus
1 lingura de nucsoara
sare
piper
100 g de bacon
100 g somon afumat
50 g de rosii uscate
100 g branza Gruyer
marar
chives
Mod de preparare:
Amestecati faina cu sarea, adaugati galbenusul, untul taiat cubulete si apa sau sucul de rosii. Framantati un aluat fraged cu ajutorul Asistentului de la Electrolux.

Adaugati busuioc verde tocat marunt in jumatate din aluatul framantat cu apa. Inveliti toate cele 3 variante de aluat in folie alimentara si lasati-le sa se odihneasca in frigider cel putin 30 de minute.

Intre timp taiati somonul si baconul cubulete mici. Dati branza prin razatoare. Amestecati laptele cu smantana pentru gatit, ouale, galbenusul, nucsoara, sare si piper. Lasati amestecul la rece. Intindeti aluatul cu un sucitor si asezati-l cu grija in tavitele mici de quiche.

Puneti bacon in cele cu aluat normal, somon, marar si chives in cele cu aluat cu suc de rosii si rosii uscate in tavitele cu aluat cu busuioc. Completati apoi fiecare quiche cu amestecul de oua, lapte si smantana. Adaugati branza Gruyer rasa peste quiche-urile cu bacon si rosii uscate.

Bagati tavitele pentru 35 de minute in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Savurati-le la picnic langa un pahar de vin rece.

Pofta buna!

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere