Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Mușchi de vită cu sos de piper, legume la abur și piure de păstârnac
Ingrediente:
Ingrediente pentru 4 porţii:
600g de mușchi de vită (împărţit în 4 bucăţi a câte 150g)
10 g de unt
2-3 linguri de ulei de măsline

Pentru sosul de piper verde:
5-6 linguri de piper verde hidratat sau murat
1 lingură de piper verde uscat
1 linguriţă de sare
2-3 linguri de coniac
2-3 linguri de ulei de măsline
200 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Într-o tigaie topiţi untul și adăugaţi uleiul de măsline peste. Așteptaţi să se încingă puţin și puneţi muschiul de vită în tigaie. Așteptaţi în jur de 30 de secunde, până când își formează o crustă arămie și întoarceţi-l pe toate parţile astfel încât să îl sigilaţi. Transferaţi muschiul de vită într-un vas termorezistent și băgaţi-l în cuptorul Combie Steam de la Electrolux. Selectaţi programul cu 25% abur și 75% căldură la 180 de grade Celsius și așteptaţi 10 minute. Veţi obţine carne rose, gătită mediu.

Pentru sosul de piper verde încingeţi uleiul de măsline într-o crăticioară și adăugaţi boabele de piper hidratate. Într-un mojar zdrobiţi boabele uscate împreună cu sarea și adăugaţile în sos. Turnaţi coniacul și așteptaţi puţin să se evapore alcoolul, iar la final adăugaţi smântâna și mai fierbeţi totul puţin, până când sosul se leagă.

Mușchiul de vită se savurează cu legume gătite cu 100% abur, la 96 de grade, piure de păstârnac fiert în lapte și sos de piper verde deasupra.

Poftă bună!

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere