Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Paté cu brandy
Ingrediente:
125 grame de unt
1 ceapă tocată mărunt
1 căţel de usturoi feliat
400 de grame de ficat de pui
50 ml de brandy
Foi de dafin
150 grame de unt clarifiat
Sare şi piper
Cimbru proaspăt
Smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Ceapa tăiată julienne se căleşte la foc mediu, adăugând un praf de sare şi 2 frunze de dafin. Se adaugă ficatul de pui şi se căleşte pentru 2-3 minute la foc iute.

Se adaugă brandy şi se găteşte până dispare mirosul de alcool. Se adaugă smântâna pentru gătit şi se găteşte până când cantitatea scade la 3/4.
Atenţie! La gătirea pe flacără, brandy-ul va flamba!

În ultimele două minute se adaugă usturoi feliat şi cimbru proaspăt, împreună cu sare şi piper, după gust.

Amestecul se pasează împreună cu untul până când are o consistenţă fină. Se trece prin sită şi se toarnă în ramekine.

După ce se răceşte, se adaugă untul clarifiat pentru sigilare şi pentru păstrare la frigider.

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere