Ne revedem în curând cu rețete noi delicioase.


Piept de raţă
Ingrediente:
Piept de raţă
Sparanghel verde 250g
Sare şi piper
Ulei de măsline
Ceapă 50g
Usturoi
Caise 200g
Zeamă de lime
Unt topit
Sare mare
Ardei iute
Mod de preparare:
1. Se căleşte o ceapă, după care se adaugă fructele şi se sotează în tigaie cu zeamă de lime/lămâie şi ardei iute tăiat mărunt timp de 4-5 minute.

2. Sparanghelul se opăreşte 30-45 de secunde în apă sărată cu adaos de bicarbonat. Apoi, se scufundă în baie cu apă şi gheaţă pentru a opri prepararea termică.

3. Se adaugă rozmarin şi usturoi în tigaia cu fructe şi ceapă şi se găteşte pentru încă 1-2 minute. Se pasează cu mixerul vertical, după care se dă prin sită.

4. Apoi, se crestează pielea şi grăsimea şi se pune în tigaie cu pielea în jos. Se elimină excesul de grăsime topită cu ajutorul unei linguri. Când pielea este rumenită, se încinge focul şi se prăjeşte pieptul pe toate părţile.

Mic sfat! Gătirea se începe cu tigaia rece, la foc mediu spre mic.

5. Pieptul este introdus în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru a-l rumeni. După 4-6 minute, carnea se scoate.

6. Pieptul de raţă se lasă la odihnit 5-6 minute, după care se feliază şi condimentează cu sare mare şi piper proaspăt zdrobit.

7. Se topeşte untul şi se trage sparanghelul în tigaie la foc iute cu un căţel de usutori feliat subţire şi zeamă de lime. Se scoate din tigaie şi se asezonează cu sare mare şi suplimentar, după gust, cu zeamă de lime.

Ofertă specială!

Îţi poţi comanda voucherul tău de reducere în timpul transmisiei live și 30 minute după încheierea acesteia.