Ne revedem în curând cu rețete noi delicioase.


Somon cu sos de șofran pe pat de legume la abur
Ingrediente:
4 bucăţi de file de somon
12 bucheţele de broccoli
3 cartofi violet feliaţi
100 gr de mazăre
20 ml ulei de măsline extravirgin
câteva fire de cimbru proaspăt
sare de mare

Ingrediente pentru sos:
50 ml vin alb
câteva fire de șofran
100 g de unt rece tăiat cubuleţe
2-3 linguri de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Așezaţi într-o tavă fileurile de somon și legumele. Stropiţi-le cu ulei de măsline extravirgin și asezonaţi-le. Presăraţi cimbru proaspăt deasupra. Băgaţi tava în cuptorul Combie Steam de la Electrolux pentru 25 de minute la 85 de grade Celsius pe funcţia 100% abur. Între timp pregătiţi sosul de șofran. Înfierbântaţi vinul și infuzaţi în el firele de șofran. Reduceţi lichidul până mai rămâne echivalentul a două - trei linguri. Adăugaţi rând pe rând cubuleţele de unt rece amestecând energic cu un tel. La final asezonaţi sosul cu puţină sare și 2-3 linguri de zeamă de lămâie. Savuraţi somonul cald pe pat de legume cu sos de șofran deasupra.

Poftă bună!

Ofertă specială!

Îţi poţi comanda voucherul tău de reducere în timpul transmisiei live și 30 minute după încheierea acesteia.