Ne revedem miercuri, 27 septembrie, de la ora 20, LIVE cu o nouă rețeta "Banana bread cu ciocolată"


Somon cu sos de șofran pe pat de legume la abur
Ingrediente:
4 bucăţi de file de somon
12 bucheţele de broccoli
3 cartofi violet feliaţi
100 gr de mazăre
20 ml ulei de măsline extravirgin
câteva fire de cimbru proaspăt
sare de mare

Ingrediente pentru sos:
50 ml vin alb
câteva fire de șofran
100 g de unt rece tăiat cubuleţe
2-3 linguri de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Așezaţi într-o tavă fileurile de somon și legumele. Stropiţi-le cu ulei de măsline extravirgin și asezonaţi-le. Presăraţi cimbru proaspăt deasupra. Băgaţi tava în cuptorul Combie Steam de la Electrolux pentru 25 de minute la 85 de grade Celsius pe funcţia 100% abur. Între timp pregătiţi sosul de șofran. Înfierbântaţi vinul și infuzaţi în el firele de șofran. Reduceţi lichidul până mai rămâne echivalentul a două - trei linguri. Adăugaţi rând pe rând cubuleţele de unt rece amestecând energic cu un tel. La final asezonaţi sosul cu puţină sare și 2-3 linguri de zeamă de lămâie. Savuraţi somonul cald pe pat de legume cu sos de șofran deasupra.

Poftă bună!

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere