Ne revedem în curând cu rețete noi delicioase.


Tarta cu praz si bacon
Ingrediente:
Pentru aluatul fraged cu vin alb:
80ml ulei vegetal
100ml vin alb
300g faina alba
2g sare

Pentru umplutura:
20g unt
100g bacon, tocat marunt
1 ceapa mica, tocata fin
2 bucati praz, taiate fasii
4 catei de usturoi, tocat fin
250ml smantana 35%
3 oua intregi
2 galbenusuri
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1. Combinati toate ingredientele pentru aluat intr-un bol si framantati scurt pana obtineti un aluat omogen. Infoliati si dati la rece 30 minute. Dupa 30 minute, intindeti pe masa de lucru usor infainata pana obtineti un aluat de 3-4mm grosime. Asezati in tava si presati pe margini.

2. Puneti o foaie de copt in tava, peste aluat, si turnati inauntru boabe de fasole sau orez. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C, activand functia PlusSteam, pentru 15 minute.

3. Intre timp, pregatiti umplutura: incalziti untul intr-o tigaie si adaugati baconul, gatindu-l pana se aureste. Apoi, transferati-l intr-un bol, iar in grasimea ramasa in tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si gatiti 2-3 minute sau pana se inmoaie si incep sa devina translucide. Adaugati prazul si gatiti cateva minute pana se inmoaie. Lasati la racit intr-un bol.

4. Amestecati ouale si galbenusurile cu o furculita, apoi turnati-le peste praz. Adaugati si restul ingredientelor. Asezonati dupa gust daca considerati necesar.

5. Turnati in crusta de tarta partial coapta si continuati sa coaceti la 180C pentru 30-35 minute sau pana devine aurie. Lasati la racit inainte de a felia.

Ofertă specială!

Îţi poţi comanda voucherul tău de reducere în timpul transmisiei live și 30 minute după încheierea acesteia.