Ne revedem miercuri, 27 septembrie, de la ora 20, LIVE cu o nouă rețeta "Banana bread cu ciocolată"


Tarte
Ingrediente:
Ingrediente aluat tarte:

125 g de unt la temperatura camerei
100 g de zahăr
1 ou
250 g de făină
1 linguriţă de sare

pentru copt: 1 kg de fasole boabe și folie de aluminiu

Ingrediente cremă de vanilie:

1 l de lapte
1 baton de vanilie
10 gălbenușuri
250 g de zahăr

Ingrediente ganache de ciocolată:

230 ml smântănă pentru frisca
250 g de ciocolată cu 70-85% cacao
90 g de unt la temperatura camerei
Mod de preparare:
Mod de preparare tarte

Adaugă untul, oul și zahărul în asistentul de la Electrolux și amestecă folosind accesoriul pentru mixer. Schimbă apoi accesoriul cu cel pentru frământat aluaturi și adaugă făina și sarea. Când aluatul devine omogen, acoperă-l cu o folie de plastic și lasă-l la frigider pentru 30 de minute.

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în 6 părţi egale. Întinde-le apoi în discuri cu grosimea de 3 mm. Așează discurile de aluat în tăviţe speciale pentru mini tarte și modelează cu degetele marginile aluatului. Cu o furculiţă înţeapă din loc în loc aluatul. Așează folie de aluminiu peste fiecare tavă și umple suprafaţa tăviţei cu boabe de fasole sau orez. Coace mini tartele pentru 20-30 de minute la 180 de grade Celsius, combinând căldura convenţională cu aburul într-un raport de 3/1.

Mod de preparare crema de vanilie

Pune seminţele batonului de vanilie în lapte și adu lichidul la punctul de fierbere.
Mixează gălbenușurile și zahărul în asistentul de la Electrolux până obţii o compoziţie albicioașă și tare.
Toarnă jumătate din cantitatea de lapte peste gălbenușuri amestecând, apoi toarnă și cealaltă jumătate și mixează.
Strecoară compoziţia din nou într-o oală și ad-o la punctul de fierbere amestecând ușor cu o spatulă. Acoperiţi crema cu o folie de plastic și lăsaţi-o să se răcească.

Mod de preparare ganache de ciocolată

Adu smântâna la punctul de firbere. Într-un bol rupe ciocolata în bucăţi și toarnă lichidul fierbinte deasupra amestecând. La final încorporează și untul.

Umple minitartele cu cremă de vanilie sau ganache de ciocolată. Decorează-le cu fructe proaspete de pădure, fulgi de migdale, frunzuliţe de mentă și ciocolată albă.

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere