Ne revedem cu noua reteta LIVE miercuri, 6 decembrie, de la ora 20.


Tort de ciocolata fara faina
Ingrediente:
Blat:
180g unt, temperatura camerei
80g zahar pudra
15g cacao
125g ciocolata 70%, topita
1 ou
5 galbenusuri
9 albusuri
¼ lingurita sare
120g zahar alb

Topping:
400ml smantana pentru frisca
30g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
Fructe proaspete pentru topping
Mod de preparare:
Pentru blat:
1. Mixati untul cu zaharul pudra si cacaoa pentru 2 minute.
2. Adaugati oul si galbenusurile, rand pe rand, apoi ciocolata topita.
3. Realizati o bezea din albusuri, batute spuma cu sarea, peste care adaugati zaharul alb.
4. Incorporati bezeaua in crema de baza.
5. Turnati in tava unsa cu unt. Am folosit doua tavi de 21cm diametru.
6. Coaceti la 180C pentru 30-40 minute.

Pentru topping:
1. Mixati smantana si zaharul pudra plus vanilia pana devine ferma.
2. Intindeti peste tortul rece si acoperiti cu fructe proaspete.

Trucuri pentru reusita retetei
- Folositi para mixerului pentru a va asigura ca obtineti maximul de volum.
- Pentru o bezea reusita, asigurati-va ca bolul Kitchen Assistant si para de mixare sunt bine degresate.
- Topiti ciocolata pe baie de aburi aflata la o temperatura medie a plitei cu inductie pentru a va asigura ca ciocolata obtinuta este matasoasa si topita perfect.
- Coaceti tortul in cuptor folosind setarile de Incalzire sus/jos pentru a va asigura ca produsul final este uniform copt.
- Pentru o crema batuta perfect, tineti para si bolul Kitchen Assistant la frigider 30 minute inainte de mixare.

Ofertă specială!
Descarcă vouchere de reducere